Erfaren Löneadministratör till Hero i Sverige

Vill du vara del av ett växande företag med tydliga värderingar där du får vara med och göra skillnad?

Hero i Sverige tillhandahåller tjänster inom boende för asylsökande, kompetensutveckling och tolkförmedling; dvs hela kedjan för nyanländas etablering i Sverige. Vi är en av de största organisationerna i Norden inom vårt område och har sedan vår start i Norge för 30 år sedan varit en viktig del av utvecklingen av mottagandet av nyanlända.

Ditt uppdrag

Som löneadministratör hos Hero blir du en viktig resurs för såväl chefer, medarbetare och stabsfunktioner. Du kommer att hantera löner för tjänstemän, kollektivare och arvodister enligt Kollektivavtal för Vård och behandling (E) samt Tjänstemän för Unionen.

Rollen är ny på företaget då Hero i Sverige har hela lönehanteringen outsourcad idag. Det erbjuder dig möjligheten att vara med att skapa företagets interna löneprocesser och en effektiv lönehantering.

Du kommer att hantera lön för ca 120 anställda och 600 arvodister men antalet anställda kan variera. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löneberedning för Hero Sverige, Hero Kompetens och Hero Tolk inklusive nyanställningar, slutlöner, lönespecifikationshantering (via bank), arbetsgivarintyg, reseräkningar, arkivering.
  • Processansvarig för lönehantering och tidrapportering
  • Kravställare gentemot leverantörer av schemaläggnings och tidrapporteringsverktyg
  • Avstämning av lönekonton, semesterskuldsberäkningar, årskifteshantering, kontrolluppgifter
  • Personalstatistik (ex. sjukfrånvaro, underlag till lönerevision/årlig lönekartläggning)
  • Avtalsförsäkringar (säkerställer korrekt underlag/ rapporterar in månadsvis)
  • Förebygga, utreda, verkställa och hantera löneskulder
  • Kontaktperson för chefer gällande löner och vissa kollektivavtalsfrågor
  • Vid behov hålla interna chefsutbildningar inom löneområdet
  • Övrig personaladministration: skapa och kontinuerligt uppdatera rutiner, arkivera, hantera inkomstförfrågningar från Försäkringskassan och Kronofogden, samt rapportering till SCB och Svenskt Näringsliv.

Boendeverksamheten schemalägger och tidrapportar i verktyget Timeplan och Tolkar rapporteras via Vismas CRM-system. Under våren kommer samtliga löner att hanteras i lönesystemet Hogia Löner Plus. Du tillhör HR-teamet som även består av en HR-generalist och rapporterar till HR-chefen Karin Holmberg.

Vem är du?
Rollen kräver att du är trygg i din kunskap, lösningsorienterad och noggrann. Du tycker om att förmedla din kunskap till andra och kan bemöta människor med olika bakgrund på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Eftersom rollen är bred så är det viktigt att du trivs med såväl enkel administration som mer kvalificerade arbetsuppgifter och kan prioritera din tid på ett effektivt sätt. Vi kräver att du har en gedigen erfarenhet av lönehantering, gärna från mindre företag där du hanterat hela lönekedjan. Om du har arbetat med löner för tjänstemän och kollektivare inom vårdbranschen eller annan ”dygnet runt”-verksamhet så är det mycket meriterande. Du anpassar ditt arbete efter verksamhetens behov och är en tydlig kravställare gentemot tidrapporteringsleverantörer och chefer samt driver ett kontinuerligt förbättringsarbete.
Vi ser gärna att du har arbetat i Hogia Lön Plus och att du har goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av att byta lönesystem samt att bygga en uppsättning i lönesystem värderas högt.

Vi önskar mångfald bland våra medarbetare och ser gärna sökanden från olika kulturella och etniska bakgrunder.

Hur är det att jobba på Hero?

Hero är en arbetsgivare med starka värderingar. Vi har högt i tak, en prestigelöshet i gruppen och vi är stolta över vårt bidrag till det svenska flyktingmottagandet. Hero sitter i trevliga lokaler vid Katarinavägen i Slussen. Vi har friskvårdsbidrag och tjänstepension enligt gällande kollektivavtal.

Tjänsten är på deltid (75%) men vi är öppna för önskemål om en heltidstjänst. Vi jobbar över avdelningsgränserna och om önskemål finns att utvecklas inom exempelvis
Ekonomi eller HR-området så finns den möjligheten hos oss.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Läs gärna med om Hero Sverige på vår hemsida: www.herosverige.se

Om du vill veta mer

Maila din ansökan till HR-chef:  karin.holmberg@herosverige.se.
Välkommen med din ansökan senast 26 mars dock sker löpande intervjuer så vänta inte med din ansökan.


Dela: