Nyheter

Hero utvecklar nya internationella strategier

"Vi önskar att få jobba för integrering och självförsörjande i hela Europa," säger koncernchef Tor Brekke.  Nyligen samlade koncernchefen i Hero tyska, svenska och norska anställda i Stavanger för en internationell strategi dag. Det var..

Läs mer

Tillsammans för säkerhet i Icakuriren

I senaste numret av Icakuriren följer Fredrik Kullberg med på Hero Sveriges kurs Tillsammans för säkerhet när våra utbildare Oumie och Charbel höll kursen i Nässjö. "Det handlar om att undanröja missförstånd, hitta verktygen till..

Läs mer

Hero Sveriges kommentar till Uppdrag granskning

Vad är det som har hänt?  Onsdag den 2 november sände SVT Uppdrag granskning ett program där man granskar Göteborgs stads agerande under 2015 års flyktingkris. I sammanhanget förekommer ett antal uppgifter som rör Hero och som är missvi..

Läs mer

Integration i praktiken: Hero Nygård

  På Hero Nygård jobbar man med integration genom delade upplevelser. Det började med att Ali, en av de boende på Hero Nygård och utbildad konstnär i Baghdad, började måla tillsammans med barnen på boendet. Fler och fler vuxna..

Läs mer

Hero Gesunda visar vägen till integration

Hero Gesunda tog emot de första asylsökande i september 2014. Sedan dess har man aktivt jobbat för att knyta kontakter till lokalsamhället för att snabbt ge de boende tillgång till det svenska samhället och arbetsmarknaden. Ett exempel på at..

Läs mer

Hero Sverige på Socionomdagarna

Hero Sverige kommer att finnas på plats på Socionomdagarna den 15-16 november. Vi kommer att svara på frågor om vår verksamhet gällande allt från vår familjehemsverksamhet till våra utbildningar och HVB-hem. Hoppas vi ses där! Läs mer o..

Läs mer

Hero Kompetens i Almedalen

  Under årets Almedalsvecka anordnade Hero Kompetens ett seminarium kring utbildningen "Tillsammans för Säkerhet", som handlar om känslor, sexualitet, normer och värderingar för nyanlända. Under samtalet berättade Lotta Nordh Rubi..

Läs mer

Vi söker tre föreståndare för våra HVB

  Nu söker vi tre föreståndare till våra ensamkommande boenden (HVB) i Onsala, Vallda och Lerum. Läs mer om vårt arbete och våra boenden med ensamkommande barn här Välkommen med din ansökan till Experis snarast.

Verónica Morales blir operativ chef inom Hero Sverige

Hero Sverige tar nästa steg i att utveckla asylboendebranschen mot ökad professionalism och medmänsklighet och har därmed rekryterat Verónica Morales som operativ chef. Verónica kommer närmast från Göteborg Stad och börjar den 20 september..

Läs mer